Festival filmskih autorki

25/05/2021 15:10

Festival filmskih autorki

Prvi novosadski Festival filmskih autorki biće održan u junu, a u njegovoj pripremi učestvuju organizacija OFF Novi Sad i online magazin Iz OFF-a. Festival ima za cilj popularizaciju ženskog autorstva na filmu, umrežavanje autorki i afirmaciju ženskog kolektiva u filmskoj industriji.

Kako su saopštili organizatori, na festivalu će biti prikazani profesionalni i studentski filmovi raznih žanrova i formata. Publika će imati priliku da pogleda najautentičnija filmska ostvarenja autorki iz čitavog regiona, a koja su nastala u protekle dve godine. Posetioci festivala moći će da prisustvuju i radionicama, tribinama i razgovori sa gostujućim autorkama.

Konkurs je otvoren za filmove do 30 minuta u svim žanrovima koji su nastali u periodu od maja 2019. do maja 2021. godine. Pravo učešća imaju autorke iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Slovenije. A, organizatori sa ističu revijalni karakter festivala, koji za cilj ima međusobno osnaživanje umesto kompeticije. Festival je podržan i od strane Gradske uprave za kulturu.

OFF Novi Sad organizacija je nastala sa ciljem da obogati kulturnu ponudu u Novom Sadu, pre svega u domenu filmske, ali i drugih dramskih umetnosti. Pokretanjem magazina Iz OFF-a, otvoren je prostor da mladi profesionalci slobodno iznesu svoj pogled na savremenu dramsku umetnost.

Sve zainteresovane scenaristkinje, rediteljke, producentkinje, direktorke fotografije i montažerke mogu prijaviti svoje kratkometražne filmove na konkurs popunjavajući  prijavu koja je dostupna na sajtu i FB stranicama OFF Novi Sad i Iz Off-a. Konkurs je otvoren do 5. juna.

 

 

25/05/2021 15:10

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments