Septembarski DaFed#36

27/08/2015 13:36

Septembarski DaFed#36

DaFED#36 održava se u sredu, 2. septembra 2015. godine sa početkom u 18 časova. Predavanja na temu JavaScript će se održati u Amfiteatru centralne zgrade Univerziteta u Novom Sadu (Dr Zorana Đinđića bb).

daFed#36-predavaciPredavači na DaFed#36 su:

Dušan Stanković (Embroker, San Francisco) – Prešao iz korporativne u startup kulturu. Zaposlen kao full-stack developer u Embrokeru – startapu iz San Franciska.

Goran Gajić (Gambit.com) – Radi kao full-stack developer za gambit.com. Zaljubljenik u JavaScript.

Teme predavanja:

Angular 2.0 – Core concepts – Dušan Stanković

Jedan od najpoznatijih framework-a u moru JavaScript framework-a je Angular. Prethodnih nekoliko godina je bio period kada je web eksponencijalno evoluirao jer se javila potreba za boljom i moćnijom alatkom za praćenje najnovijih web standarda. Još uvek je u alfa fazi, ali Angular 2.0 obećava da će ispuniti nedostatke svojih prethodnika i zadovoljiti potrebe koje se trenutno nalaze na tržištu.

Počni koristiš React odmah – Goran Gajić

Biblioteka za pravljenje koristničkih interfejsa od strane Facebook-a – React, koristi se za pravljenje i ažuriranje kompleksnih korisničkih interfejsa, a namenja mu je da se koristi i pored drugih popularnih biblioteka (kao što je Backbone.js). React se može posmatrati kao “V” (view) u MVC strukturi. Ovo predavanje za cilj ima da predstavi načine na koje se React može koristiti u već postojećim aplikacijama kako bi se uočile njegove prednosti i mane.

Prisustvovanje na DaFED okupljanjima je besplatno za sve zainteresovane, ali je zbog ograničenog kapaciteta prostora potrebno da svoje prisustvo potvrdite na zvaničnom sajtu organizacije.

Više informacija o DaFED-u nalazi se u zvaničnoj Fejsbuk grupi, fan stranici i na Tviteru.

Sponzori septembarskog DaFED-a su kompanije Vega IT Sourcing, Eton DIgital i codecentric.

27/08/2015 13:36

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments