Održana “Konferencija Novih Lidera” u Narodnoj banci Srbije

19/11/2014 09:22

Održana “Konferencija Novih Lidera” u Narodnoj banci Srbije

13. i 14. novembra je u Beogradu u Narodnoj banci Srbije kao finalni deo projekta “Novi Lideri 2014” održana “Konferencija Novih Lidera”.

Konferenciji je prisustvovalo oko 200 učesnika iz Srbije i regiona koji su proveli dva dana slušajući inspirativne priče lidera, učestvovali u raznim radionicama sa kompanijama, razmenjivali mišljenja, ideje i iskustva, i pravili nove planove i inicijative za budućnost. Organizator projekta “Novi Lideri 2014” je AIESEC, međunarodna studentska organizacija, a podržava ga i Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

U toku dva dana konferencije, Narodna banka Srbije je bila Mesto gde se lideri sastaju. Projekat ima tradiciju dugu 9 godina, ali ovo je put da se predsednik AIESEC-a Vinicius Tsugue pojavio na konferenciji kao gost i govornik. Posetioci konferencije su imali priliku da čuju koji je njegov ugao gledanja na svet i društvene probleme kao predsednika studentske organizacije koja postoji u više od 120 zemalja u svetu i ima više od 100.000 članova širom sveta.

Vinicius je istakao da se mnogo ljudi u svetu žali na probleme, a malo je onih koji zaista rade nešto po tom pitanju, pa se upravo tu javlja uloga mladih kao pokretača, a ne samo nemih posmatrača u društvu. Osim toga, on je napomenuo da je u mladima u Srbiji video veliki potencijal da budu pokretači pozitivnih promena u društvu na globalnom nivou.

Učesnici slušaju predavanje

Učesnici slušaju predavanje

Osim predsednika AIESEC-a, na konferenciji su govorili i predsednik AIESEC-a Srbije, Petar Atanasovski, zatim Tereza Jureckova, Nikola Vučićević, Boško Nektarijević, Nadya Zhexembayeva, Andrija Gerić, Milena Vujičić, Darko Soković, Dragana Kojičić Marjanović, Vladimir Leličanin, Zlatana Pavlović i Stevan Filipović. Oni su mlade inspirisali svojim pričama o teškim trenucima u životu, usponima i padovima, kao i zanimljivim pitanjem o tome da li vreme provedeno na konferenciji može da se iskoristi za razvijanje dobre ideje i pokretanje sopstvenog biznisa.

Pored slušanja liderskih priča, učesnici konferencije prisustvovali su i izabranim radionicama koje su održale Business Excellence, HUB Zagreb, Srbija u pokretu, Social Impact Award, Atria i Edge. Te radionice su za temu imale emocionalnu inteligenciju, društveno preduzetništvo, identifikovanje problema, generisanje ideja, izazova i rada pod pritiskom i drugim veštinama koje treba da budu karakteristike jednog lidera.

Pri kraju drugog dana konferencije, kod učesnika se moglo čuti mnogo ideja za osnivanje nevladinih organizacija, pokretanje sopstvenog biznisa, menjanje svakodnevnih navika i mnogo zaključaka o tome kako se mogu prevazići prepreke na putu i kako da budemo najbolji što možemo i time inspirišemo druge ljude.

Projekat je, kao i prošle godine, finansiralo Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

AIESEC predstavlja globalnu studentsku mrežu koja razvija liderski potencijal mladih i pozitivno utiče na društvo. Prisutna je u više od 120 zemalja i predstavlja najveću studentsku organizaciju. Raznim programima internacionalnih praksi i organizacijom obrazovnih i društveno odgovornih projekata, AIESEC mladima daje jedinstvenu mogućnost da se razvijaju na ličnom i profesionalnom nivou.

19/11/2014 09:22

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments