Mala matura: Policija uhapsila osumnjičenog za krađu testova iz matematike!

20/06/2019 13:24

Mala matura: Policija uhapsila osumnjičenog za krađu testova iz matematike!

Mali maturanti ove nedelje prošli su kroz pravi haos, kada je u utorak odloženo polaganje ispita iz matematike, jer su testovi ukradeni i objavljeni su u javnosti.

Zbog toga, polaganje testa iz matematike pomereno je na današnji dan. Kako saznaje RTS, policija je uhapsila oca jednog maturanta koji je osumnjičen da je iz štamparije u kojoj su štampani testovi za malu maturu ukrao primerak testa iz matematike. On je zaposlen u toj štampariji.

Mala matura: Krađa testa iz matematike

I.S. (42) se sumnjiči da je iskoristio nepažnju svojih kolega u štampariji u kojoj su štampani testovi za završni ispit učenika osmog razreda i tom prilikom je ukrao test iz matematike, saopšteno je iz MUP-a.

Nakon toga on je, sumnja se, otišao u toalet gde je test uslikao telefonom, a potom je taj primerak bacio u klozetsku šolju i uništio ga.

Osumnjičeni je to uradio kako bi test odneo sinu, koji je maturant jedne osnovne škole u Beogradu, kako bi mu pomogao da lakše položi završni ispit.

Takođe, sumnja se da je uz pomoć sina I. S. rešeni test iz matematike došao do njegovih drugara i njihovih roditelja, nakon čega su oni, uz pomoć aplikacije Viber, delili drugim roditeljima i učenicima u više osnovnih škola.

Osumnjičenom  je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Posebno odeljenje za borbu protiv korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu podnelo je juče zahtev policiji da istraži sve okolnosti slučaja u vezi sa polaganjem testova iz matematike.

Izvor: mondo.rs

20/06/2019 13:24

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments