Druženje za celu porodicu: Ne propustite BESPLATAN „Porodični dan” u Savremenoj na Novom Beogradu

14/11/2019 16:25

Druženje za celu porodicu: Ne propustite BESPLATAN „Porodični dan” u Savremenoj na Novom Beogradu

U prostorijama Savremene osnovne škole na Novom Beogradu (Omladinskih brigada 86) u subotu, 16. novembra, od 10 do 13h, održaće se besplatan „Porodični dan” za svu zainteresovanu decu i njihove roditelje.

„Porodični dan” namenjen je celoj porodici – deci uzrasta od 5 do 12 godina i njihovim roditeljima, koji će zajedno učestvovati na interaktivnim, edukativnim i kreativnim radionicama, a zabava za sve je zagarantovana!

Prijave su potpuno BESPLATNE! Obezbedite vaše mesto na vreme!

Šta vas sve očekuje na „Porodičnom danu” u Savremenoj?

Na ovom događaju, uz brojne zanimljive aktivnosti, kreativne radionice za otkrivanje talenata, edukativne filmove i usvajanje znanja kroz igru, zabava i nezaboravno druženje za celu porodicu su zagarantovani.

Na interaktivnim radionicama deca će imati priliku da kroz igru i druženje usvoje znanja iz mnogih oblasti, steknu nove drugare, upoznaju se sa najsavremenijom tehnologijom i brojnim edukativnim aplikacijama. Posebnu pogodnost za roditelje na ovom „Porodičnom danu” predstavlja savetovalište za roditelje, gde će sve što ih zanima iz oblasti razvoja dečjih talenata i afiniteta moći da pitaju stručnjake iz te sfere.

  • Baš je lepo u Savremenoj, oni su zaista oduševljeni svime, posebno robotima i igricama. Dosta vremena su proveli tamo gde su različiti sportovi, jer se i inače bave sportom i vole ga, to ih zanima. Srećna sam što nisu zavisni od igrica, a ovde je na pravi način prikazano kako tehnologija može da bude od koristi u obrazovanju i učenju – istakla je Lidija, koja je sa svojom decom prisustvovala jednom od prethodnih „Porodičnih dana”.

Podsticanje kreativnosti, logičke igre i sport

„Porodični dan” održaće se u prostorijama najmodernije osnovne škole u regionu, Savremene osnovne škole, opremljene najsavremenijom tehnologijuom, gde će roditelji moći da saznaju kako se tehnologija na pravi način koristi u obrazovanju.

U ovom prijatnom ambijentu roditelji će zajedno sa decom moći da učestvuju u čak 12 interaktivnih radionica: Pokrenimo robota, Zabavne matematičke igre, Radionica crtanja i slikanja „Kreativna ruka”, „Muzikaonica” – muzička radionica, „IT kids” – kreiranje prvih igrica, Govorno-jezička stimulacija „Deca od reči”, Psihodramska radionica „Moć igre”, VR edukativna radionica, „Sportić” – fizičke aktivnosti, Kahoot kviz: Prepoznaj bajku, psihološka procena afiniteta deteta, edukativni filmovi i predavanja za roditelje.

Pored pokretanja robota, što je na prošlom „Porodičnom danu” ostavilo najveći utisak na decu i roditelje, mališani će imati priliku i da na „IT kids” radionici kreiraju svoje prve igrice, da kroz zabavan Kahoot kviz provere svoje poznavanje bajki, a na brojnim kreativnim radionicama mališani će moći da isprobaju različite likovne tehnike i upoznaju se sa osnovnim muzičkim elementima.

Na ovim kreativnim radionicama deca uče da svoj unutrašnji svet prikažu kroz umetnost, a ono što je najbitnije jeste da se prepoznaju talenti od najranijeg detinjstva, što se u Savremenoj kroz nastavne i vannastavne aktivnosti svakodnevno uočava i razvija.

Savetovalište i procena afiniteta deteta – poseban kutak za roditelje

Pored zajedničkih radionica, roditelji će moći da pogledaju edukativne filmove, da učestvuju na zanimljivim predavanjima i da od psihologa i logopeda dobiju odgovore na sva pitanja u vezi sa celokupnim razvojom deteta, odrastanjem i školovanjem.

  • „Porodični dan” je postao već tradicionalna manifestacija za decu i roditelje, s obzirom na to da se održava već sedmi put! Posebno smo uzbuđeni što se sada prvi put „Porodični dan” održava u novim prostorijama Savremene na Novom Beogradu i možemo da najavimo da porodice koje dođu očekuju ne samo prijatan boravak već i nekoliko novih, zanimljivih radionica na kojima će se upoznati sa edukativnom tehnologijom, dobiti savete stručnjaka i moći će da procene sposobnosti svoje dece – izjavila je direktorka škole Jasmina Franolić.

Takođe, posebnu zanimljivost predstavlja psihodramska radionica „Moć igre”, na kojoj će kroz igru, zajedno sa roditeljima, deca učiti da spontano nalaze rešenja za svoje potrebe, razvijaju socijalne veštine, maštu i kreativnost.

Stvarno drugačija škola sa kvalitetnim modelom obrazovanja

Ovo je jedinstvena prilika da se upoznate sa radom Savremene osnovne škole, u kojoj se vodi računa o potrebama svakog deteta. Učenici Savremene nastavu slušaju na dvojezičnom Kombinovanom programu i Nacionalnom programu, a uz posvećene učitelje i nastavnike, koji neguju personalizovan pristup svakom detetu, i uz podršku edukativne tehnologije u nastavi, deca na efikasan način usvajaju znanje i pripremaju se za budućnost.

  • Pravo je zadovoljstvo biti svakodnevno okružen dečjom radošću i posvećenim, stručnim timom. U Savremenoj stvaramo podsticajno i sigurno okruženje i to je ono u čemu svi uživamo. Naglasila bih da je već otvoren upis za novu generaciju osnovaca, i rado dočekujemo nove drugare koji će zaploviti u najsavremeniju školsku avanturu sa nama – izjavila je direktorka škole.

Ono što Savremenu čini školom 21. veka i što nastavu u njoj izdvaja od drugih jeste spoj najmodernije tehnologije, koja je pažljivo izabrana kako bi deci olakšala usvajanje znanja na zanimljiv i efikasan način, i sveobuhvatnog, savremenog metodičkog pristupa obrazovanju. Kroz nastavne i vannastavne aktivnosti, raznovrsne sekcije i multidisciplinarnu nastavu deca usvajaju najsavremenije obrazovanje, razvijaju talente i celokupnu ličnost.

Pored toga, u školi je usvojen program za razvoj višestruke inteligencije čuvenog lidera u edukaciji Hauarda Gardnera. Ovaj program realizuje se sa ciljem da se kod dece pokrene što više vrsta inteligencija kako bi se kod svakog učenika na vreme otkrili i negovali svi talenti i sposobnosti.

Prijavite se za „Porodični dan” i učestvujte u nezaboravnom druženju u Savremenoj

Manifestacije na kojima su odlična zabava i edukativno druženje kroz kreativne i interaktivne radionice zagarantovani oslanjaju se na svetske trendove i svuda se naplaćuju. Međutim, organizatori SPONE Sistem Stimulacije i Savremena osnovna škola – odlučili su da roditeljima koji imaju decu od 5 do 12 godina sve ovo poklone bez nadoknade – potpuno besplatno!

Zato se što pre prijavite za „Porodični dan”, obezbedite svoje mesto na vreme i provedite nezaboravan dan sa svojim mališanom u subotu, 16. novembra, od 10 do 13 časova, u prostorijama Savremene osnovne škole na Novom Beogradu (Omladinskih brigada 86).

14/11/2019 16:25

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments