DaFED: Kurs JavaScript u Beogradu

01/03/2016 15:47

DaFED: Kurs JavaScript u Beogradu

Nakon više od tri godine organizovanja edukativnih IT okupljanja i uspešno organizovanog JavaScript kursa u Novom Sadu prošle godine, udruženje DaFED pokreće još jedan kurs za svoje članove.

Ovaj put će se kurs održavati u Startit Centru u Beogradu, sa početkom 15. marta 2016. godine.

Kurs je u celosti posvećen JavaScriptu (sa dodatkom jQueryja u manjoj meri) i obuhvata njegove osnovne (promenljive, petlje, naredbe grananja…) kao i neke naprednije koncepte (prototipno nasleđivanje, closures, IIFE, ES6…)

DaFED-JS-kurs-2200x435

Program

Program traje 6 nedelja i obuhvata 24 časa, a predavanja se realizuju u dvosatnim večernjim terminima – utorkom i četvrtkom od 19 do 21 čas.

Časovi u okviru kursa obuhvataju teoriju i praktičan rad.

Tokom kursa biće pokrivene sledeće teme:

DaFED-JS-kurs-200x1371. Nedelja – Uvod u JavaScript jezik
2. Nedelja – Osnove JavaScropt jezika
3. Nedelja – Nasleđivanje i napredniji koncepti u JavaScript jeziku
4. Nedelja – JavaScript u browseru i na webu
5. Nedelja – Osnove jQuery-ja i praktičan rad sa njim
6. Nedelja – Pisanje testova u JavaScriptu i alati za konfiguraciju i deploy (Grunt, Bower, Gulp…)

Više detalja o programu nalazi se ovde.

Osim dva zvanična termina nedeljno, kurs će se odvijati u vidu komunikacije kroz neki od kolaborativnih alata između grupe i predavača ostalim danima po potrebi, a predavač će biti dostupan svakodnevno za sva pitanja i konsultacije.

Broj polaznika u grupi je od 6 do 16.

Kome je namenjen

Kurs je namenjen svima onima koji su imali dodira sa front-end razvojem ili se aktivno bave njime, a poznavanje JavaScripta im se zasniva pretežno na kopiranju rešenja sa interneta i može se opisati kao “krpljenje/uklapanje” skriptova sa minimalnim razumevanjem ili čak i bez njega.

Tokom krusa će se upoznati sa JavaScriptom kao jezikom i alatom koji im može pomoći da svoju karijeru usmere u nove pravce.

Za pohađanje kursa neophodno je:

  • poznavanje HTML-a i CSS-a
  • posedovanje laptopa*

*postoij mogućnost iznajmljivanja računara tokom trajanja kursa

Predavač

Predavač je Nenad Pavlov koji se programiranjem bavi već 12 godina, a poslednjih 5 profesionalno kao front-end developer sa naglaskom na JavaScriptu kao takvom i u različitim oblicima (jQuery, ImpactJS, AngularJS, NodeJS, socket.io…).

Najveći deo profesionalne karijere proveo je u HintTechu i A51 (ActiveCollab). Pored toga radio je na mnoštvu freelance projekata. Sve češće se nalazi u ulozi vođe projekata i predavača. Trenutno je aktivan u Fintech i startup industriji kao programer i konsultant.

Kotizacija

Cena kursa iznosi 45.000 dinara, a moguće je plaćanje u 2 rate.

Prijave

Broj mesta je organičen, a prijave su otvorene do 4. marta.

O DaFED-u

Udruženje DaFED je neprofitna organizacija posvećena umrežavanju i organizovanju edukativnih događaja koji za svrhu imaju razvoj i jačanje lokalne IT zajednice, kreativnih industrija i startap kulture. Već više od 3 godine puni sale novosadskih amfiteatara, pružajući svojim posetiocima nova znanja, poznanstva i razvoj karijere.

01/03/2016 15:47

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments