Milenijumski Soko od lego kockica

05/05/2016 12:26

Milenijumski Soko od lego kockica

Lego je otkrio novog Milenijumskog Sokola za kojeg tvrdi da je najveći na svetu, a koji će biti predstavljen u Maleziji za Dan Ratova Zvezda.

Objekat su izgradili lego „profesionalni modelari“ Den i Kristofer Štajniger koji su inače otac i sin. Model je veličine 4,8×3,6 metara, sastoji se od 250.000 lego kockica i bilo je potrebno preko 50 sati da se on sastavi.

Ova dvojica su prošle godine već izgradila manji model iste svemirske letelice iz čuvenog filma prošle godine u Melburnu.

Inače, u svetu ima samo 40 stručnjaka koji su od kompanije Lego dobili titulu „profesionalnog modelara“.

 

Kristofer Štajniger je objasnio da pravljenje ovakvih modela počinje sa izradom 3D modela u posebnom programu, na osnovu čega oni zaključuju koje će im kockice i u kojoj količini biti potrebne.

Den Štajniger je rekao da se baza objekta pravi pre nego što javnost može da vidi ostatak modela pošto greška u bazi modela može da napravi velike probleme kasnije.

Otac i sin su naveli da im je najizazovniji model bila jabuka veličine 5×3 metra. Oni su naveli da je gornji deo modela bio izuzetno nezgodan za izgradnju i da su morali da koriste različite rekvizite.

Jabuku je gradilo četvoro „profesionalnih modelara“ tri dana, a za to im je bilo potrebno 750.000 kockica.

05/05/2016 12:26

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments