Da li znate: Ovo je najprodavaniji telefon svih vremena

12/10/2015 16:38

Da li znate: Ovo je najprodavaniji telefon svih vremena

Tehnologija se sve brže razvija, a mobilni telefoni koje koristimo sve brže izlaze iz mode i zamenjuju ih novi, savremeniji, bolji.

Najmoderniji telefoni mogu se pohvalititi odličnom prodajom. Mnogi modeli najnovijih telefona su traženi u velikom broju, a njihov izlazak na tržište se čeka sa nestrpljenjem.

Međutim, ništa od toga ne može da se meri sa popularnošću i prodajom jednog telefona koji je bio aktuelan mnogo pre nego što su se pojavili telefoni najnovije generacije.

Najprodavaniji telefon, čiji rekord još uvek nije prevaziđen, u prodaji se našao pre 12 godina, odnosno 2003. godine.

Od dana kada se pojavio na tržištu, pa sve do danas, prodat je u 250 miliona primeraka, što nije pošlo za rukom ni jednom modernom telefonu do sada.

Koji je telefon najprodavaniji?

nokia-1100Reč je o telefonu – Nokia 1100.

Ovaj model telefona je do danas najprodavaniji telefon.

Drugo mesto po prodaji drži ista kompanija, samo sa drugim modelom, reč je o telefonu Nokia 3210 koji je prodat u 160 miliona primeraka. Ovaj telefon je na tržištu još od 1999. godine i bio je hit krajem prošlog veka.

Treće mesto na listi najprodavanijih telefona do sada dele četiri teleofna – sa po 150 miliona prodatih promeraka. U pitanju su Nokia 1200, Nokia 5230, Nokia 6600 i Samsung E1100.

Posle jednog “uljeza” na ovoj listi koja se do sada sastojala samo od Nokia modela mobilnih telefona, sledeće mesto – četvrto – zauzima opet Nokia, sa svojim modelom 2600 koji je prodat u 135 miliona primeraka.

Nije samo Samsung uspeo da se “upiše” na listu najprodavanijih mobilnih telefona do sada. To je uspela i Motorola sa svojim modelom – RAZR V3 koji je prodat isto koliko i Nokia 1600 – u 130 miliona primeraka.

Na šestom mestu nalazi se model telefona koji je mnogima ostao u sećanju kao najbolji telefon i mnogi ga se prisećaju sa nostalgijom. To je Nokia 3310 koji je bio veoma popularan kada je izašao. Proslavila ga je popularna igrica “Zmija“, kao i 126 miliona prodatih primeraka širom sveta.

100 miliona prodatih primeraka telefona Nokia 1208 stavlja ovaj model na sedmo mesto na listi najpopularnijih, odnosno najprodavanijih mobilnih telefona do sada.

Konačno se na ovoj listi može naći i jedan od novijih modela telefona – u pitanju je Samsung Galaxy S4. Za samo dve godine, koliko postoji na tržištu, uspešno je prodat u 80 miliona primeraka.

Na pretposlednjem mestu na listi najprodavanijih telefona svih vremena nalazi se još jedan model Nokia telefona – 6010, koji se na tržištu nalazi od 2004. godne, a do sada je prodat u 75 miliona primeraka.

Iako predstavlja jedan od najpopularnijih telefona današnjice, mobilni telefon kompanije Apple – iPhone, model 5, koji se nalazi na tržištu od 2012. godine, nalazi se na poslednjim, 10. mestu na listi najprodavanijih telefona do sada, a prodat je u “samo” 70 miliona primeraka.

12/10/2015 16:38

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments