Čudni predmeti krađe

19/04/2023 11:42

Čudni predmeti krađe

Da li se neki lopovi vode idejom da je bolje ukrasti bilo šta nego ništa? Lista čudnih predmeta krađe širom sveta, prilično je zapanjujuća.

Ajnštajnov mozak

Mozak najvećeg uma istorije, Alberta Ajnštajna sačuvan je zahvaljujući doktoru Tomasu Harviju. Nakon što je Ajnštajn preminuo, 1955. godine, Harvej je uklonio mozak bez saglasnosti porodice, kako bi sproveo istraživanja. Tek je pred smrt, 2007. godine, donirao mozak bolnici u Prinstonu. Delovi mozga Alberta Ajnštajna mogu se videti u muzeju “Mutter” u Filadelfiji.

Uspinjača

Češka policija je u proleće 2012. godine istraživala nestanak ski lifta. Popeti se na određenu visinu, ukloniti vozilo i spustiti se sa njim, nije ni malo lak posao. Operacija krađe uključivala je čeličnu konstrukciju, alat i veliku količinu čeličnih kablova.

Pseća kaka

Pokušaj krađe automobila 2015. godine u jednom gradu u Americi, doveo je do zanimljivog obrta. Naime, kada je lopov shvatio da neće uspeti u pokušaju da ukrade automobil, zgrabio je iz auta torbu, koja je sadržala isključivo kesu sa psećom kakom.

Plaža

Ukrasti pesak sa plaže i ne predstavlja tako veliki problem, ali sve zavisi od količine uzetog peska. Odmaralište na Jamajci je 2008. godine prijavilo krađu velike količine peska, oko 500 prikolica za kamion. Predpostavljalo se da je pesak namenjen za prodaju drugim hotelima.

Most

Most u Pensilvaniji čija vrednost čelika iznosi oko sto hiljada dolara, nestao je 2011. godine. Isti slučaj zabeležen je u Ukrajini, 2004. godine, gde je razlog krađe mosta bila vrednost metala.

Voz

Krađa voza odigrala se takođe u Ukrajini, nedelju dana nakon nestanka mosta. Naime, istorijski vagon koji se nalazio u otvorenom muzeju nestao je u toku noći.

Rendgenski snimci

Dva bivša magacionera bolnice u Detroitu, uhapšeni su 2005. godine, zbog krađe rendgenskih snimaka iz bolnice. Rendgenski snimci sadrže srebro, ali ono što lopovi nisu znali, jeste da sam proces izvlačenje srebra košta mnogo više.

19/04/2023 11:42

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments