Back to homepage

Šoping u Beču

soping u becu foto 1

Kao i u svakoj velikoj svetskoj prestonici, i u Beču turisti mogu pronaći mnogo mesta za šoping. U ovom gradu nalazi se sve – od prodavnica luksuznih brendova, preko odeće za mlade i lokala sa suvenirima do buvljih pijaca.

U Beču postoji nekoliko ulica, odnosno pešačkih zona na kojima su prodavnice koncentrisane i gde možete kupovati, ali i uživati u šetnji ili popiti kafu u nekom od kafića. Ovakve ulice su:

Ulica Marije Hilfer (Mariahilfer Strasse)

Nalazi se u neposrednoj blizini zapadne železničke stanice (Westbahnhof) i veoma je popularna, kako među turistima, tako i među lokalcima. Ovde ćete većinom pronaći prodavnice poznatih brendova kao što su H&M, NewYorker i Forever21, a među ovim lokalima kriju se i manje prodavnice svakakvih sitnica, pa i suvenira. Takođe, ovde se nalaze i mnogi kafići u kojima se možete odmoriti posle kupovine.

Pešačka zona u centru grada (okolina Štefansplaca)

Ovde ćete, pored velikog broja restorana, kafića i poslastičarnica pronaći i prodavnice odeće luksuznih dizajnera kao što su Armani, Gucci, Luis Vuitton itd.

Luksuzne prodavnice u okolini Štefansplaca

Luksuzne prodavnice u okolini Štefansplaca

Landštraser Hauptštrase (Landstraßer Hauptstraße)

Locirana u 3. bečkom distriktu (Bicirku), ova šoping ulica sadrži prodavnice za svačiji džep. Ukoliko ste ovde, na pijaci Rochus Market možete kupiti lokalnu hranu, a i sveže  voće i povrće.

Landštraser Hauptštrase

U samom gradu postoje dva šoping centra koji su vrlo popularni među lokalcima i to su Ringsstrasse Galerien, koji se nalazi u samom centru grada, pored Opere, i Lugner City, koji je pored tržnog centra i zabavni kompleks sa bioskopom i igraonicama.

Suburbani šoping centri su, iako se nalaze van grada, veoma popularna mesta za kupovinu, a među Bečlijama najpopularniji je SCS (Shopping City Süd). Nalazi se u mestu Vösendorf u okolini grada i do njega možete stići gradskim prevozom. Poseta ovom centru vredna je vremena koje ćete provesti u saobraćaju, jer su tamo cene niže nego u centru grada, popusti su vrlo česti, a to je i jedino mesto u okolini u kom se nalazi ogromna prodavnica popularne marke Primark.

SCS (Shopping City Süd)

SCS (Shopping City Süd)

Posebno mesto na listi najboljih mesta za šoping zauzima outlet centar Parndorf, koji se nalazi oko 50 kilometara od Beča. Vrlo često stanovnici grada putuju tamo, pogotovo vikendom, jer su tamo uvek sniženja. Ovaj šoping centar poznat je svima u centralnoj Evropi, pa čak i ljudi iz Srbije dolaze da ga posete i kupe mnoge stvari po veoma niskim cenama. Stoga ukoliko volite šoping, ovo je pravo mesto za to.

Parndorf

Pandorf

Pogledajte još