Back to homepage

Smeštaj u Beču

Kružna ulica (Ringstrasse) okružuje stari centar grada i nalazi se na mestu nekadašnjih gradskih zidina. Većina znamenitosti nalazi se u unutrašnjosti ovog kruga, stoga su hoteli u okviru Kružne ulice najbolje mesto za odsesti u Beču. Međutim, ovi smeštaji su veoma skupi. S obzirom na to da je saobraćaj u ovom gradu veoma dobro organizovan, gde god da odsednete vrlo brzo ćete stići do gradskih atrakcija.

Hoteli u Beču

Najpoznatiji hotel u Beču je Hotel Sacher, u čijem restoranu se služi najukusnija zaher torta, a tu se čuva i tajna pripreme ovog dezerta. Ovaj hotel je sam po sebi turistička atrakcija, stoga, iako ne odsednete u njemu, posetite ga i probajte ovu tortu. U blizini palate Hofburg nalazi se i luksuzni Hotel Sans Souci Wien, koji ima veliki bazen i spa centar. Park Hyatt Wien Hotel je takođe ekskluzivan hotel i nalazi se u prelepoj istorijskoj građevini.

Hotel Sacher

Hotel Sacher


Soba u hotelu Sans Souci

Soba u hotelu Sans Souci

Od hotela srednjeg cenovnog ranga, najbolje ocenjeni od strane turista su hotel Das Tyrol, koji se nalazi u Ulici Maria Hilfer i posetiocima nudi privatno korišćenje saune. Zatim hotel Am Stephansplatz, koji gleda na katedralu i na najekskluzivniju šoping ulicu u Beču. U blizini velike barokne crkve Karlskirhe nalazi se hotel Best Western Premier Keiserhof, koji poseduje starinski šarm.

Hotel Das Tyrol

Hotel Das Tyrol

Soba sa pogledom na katedralu u hotelu Am Stephansplatz

Soba sa pogledom na katedralu u hotelu Am Stephansplatz

Soba u hotelu Best Western Premier Keiserhof

Soba u hotelu Best Western Premier Keiserhof

Neki od jeftinijih hotela na dobrim lokacijama su: Star Inn Hotel Schönbrunn, koji nudi prostrane moderne sobe i nalazi se u blizini palate Šenbrun, zatim Austria Trend Parkhotel Schönbrunn, koji je nekada bio gostionica upravo ove palate, i Hotel Pension Bosch, koji se nalazi u blizini palate Belvedere i ispred koga staje tramvajska linija koja vodi do centra grada.

Star Inn Hotel

Star Inn Hotel

Austria Trend

Austria Trend

Soba u hotelu Pension Bosch

Soba u hotelu Pension Bosch

Hosteli u Beču

Ukoliko želite da prođete jeftinije, ili jednostavno volite takav tip smeštaja, možete da posetite neki od mnogobrojnih hostela. Dobar izbor su: Vienna City Hostel, Happy Hostel, Hostel Hütteldorf i Palace Hostel Schlossherdberge, koji je okružen zelenilom i nalazi se na brdašcetu sa koga se pruža prelep pogled na grad.

Hostel Schlossherdberge

Hostel Schlossherdberge

Pogledajte još