Usmene i pismene provere znanja – protiv pravilnika!

13/01/2017 10:07

Usmene i pismene provere znanja – protiv pravilnika!

Direktori svih osnovnih i srednjih škola na teritoriji države dobili su od Ministarstva prosvete dopis kojim se podsećaju na pravilnik o ocenjivanju učenika.

Naime, nastavnici u osnovnim i srednjim školama koji realizuju bilo koju vrstu pismene ili usmene provere znanja nenajavljeno i nakon dužeg odsustvovanja većine učenika zbog bolesti ili neplaniranog prekida nastave zbog vremenskih neprilika – krše propise iz pravilnika.

Mala matura: Drugačija pitanja i još jedan maternji jezik na listi!

Prema navodima iz Ministarstva prosvete i nauke, pojedini direktori osnovnih i srednjih škola nisu uvažili ova pravila, zbog čega su se roditelji pobunili i pisanim putem i telefonskim pozivima o tome obavestili Ministarstvo.

“U postojećim okolnostima, kada još postoje problemi sa redovnošću pohađanja nastave, potrebno je da se planira dinamika ispitivanja i ocenjivanja učenika koja će u najvećoj meri biti prilagođena učenicima. Podsećamo direktore osnovnih škola na obavezu propisanu članom 12, stav 3 Pravilnika o ocenjivanju učenika u osnovnom obrazovanju i vaspitanju, i direktore srednjih škola na obavezu propisanu članom 15, stav 3 Pravilnika o ocenjivanju učenika u srednjem obrazovanju i vaspitanju, u vezi sa načinom promene rasporeda provera znanja, što je zadatak odeljenskih veća”, ističe Ministarstvo.

13/01/2017 10:07

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments