“Najbolji edukatori Srbije” za 2015. godinu

21/12/2015 12:21

“Najbolji edukatori Srbije” za 2015. godinu

U prostorijama Nardone banke Srbije dodeljena su priznanja za 16 najboljih učitelja i nastavnika osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Već drgu godinu za redom Udruženje za podsticanje preduzetništva “Živojin Mišić” nagradio je edukatore koji se značajno ističu u načinu rada sa učenicima.

Titule za najbolje edukatore ove godine ponelo je šest učiteljica, četiri nastanvnika osnovnih i šest nastanvnika srednjih škola. Ovde se nalaze njihove biografije, kao i razlog zbog kog su baš oni ove godine poneli titule najboljih edukatora za 2015. godinu.

Kandidate za ovu nagradu su prijavljivali učenici, njihovi roditelji i kolege, a izboru su se ove godine pridružii i prošlogodišnji najbolji edukatori. Pored njih i Udruženja, u finalnom krugu selekcije učestvovali su i predstavnici Ministarstva prosvete, direktor Matematičke gimnazije Srđan Ognjanović, Dragica Pavlović Babić, koordinatorka PISA istraživanja u Srbiji i Olivera Todorović, rukovodilac Centra za razvoj raposlenih u obrazovanju (ZUOV).

Ko su najbolji učitelji i nastavnici osnovnih i srednjih škola u Srbiji?

Najbolji edukatori su inovativni i proaktivni, inspirativni i pokretači pozitivnih promena u svom poslu i svojoj okolini. Edukatori koji zaista prave razliku u svom poslu su kandidati za ovu nagradu. Časovi najboljih edukatora su uvek drugačiji i zanimljivi jer oni primenjuju savremene metode anstave, organizuju različite vannastavne aktivnosti, decu podstiču na rad, istraživanje i proaktivnost.

Zašto baš oni kao promoteri preduzetništva?

Najbolji edukatori uvek idu korak napred i uvek rade nešto drugačije, više i bolje u svom poslu. Upravo oni su najveći uzori i najbolji primeri đacima, a i u najmlađima podstiču preduzetnički duh, koji će im sutra omogućiti da budu uspešni privrednici, naučnici ili umetnici.

Šta su nagrade za najbolje edukatore?

Najbolji edukatori će pored ličnog dela nagrade dobiti i 100.000 dinara za unapređenje svog rada, a novac može biti potrošen za realizaciju raznih projekata sa učenicima ili za opremu koju nagrađeni smatraju korisnom za razvoj metoda učenja i pozitivnog uticaja na decu.

21/12/2015 12:21

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments