“Sve je moguće” na Festivalu nauke

05/11/2014 16:00

“Sve je moguće” na Festivalu nauke

Ove godine će se u Beogradu održati osmi po redu Festival nauke, a slogan koji ga prati je “Sve je moguće”.

Festival će se održavati od 4. do 7. decembra, a đaci i studenti će moći da uživaju u učenju novih stvari. Sve što je potrebno je da dođete u “festivalsku četvrt” i da pokažete radoznalost.

Prve nedelje u decembru i ove godine će se održati neobična naučna druženja u festivalskoj četvrti na tri lokacije u centru Beograda – Zepter Expo centar, Studentski kulturni centar i Galerija Narodne banke Srbije.

Na festivalu će naučnici izvoditi razne eksperimente i pokazati kako se dolazi do raznih izuma, a posetioci će u tome moći da učestvuju, uživaju i uče.

Direktorka Festivala Nauke Ana Jovanović rekla je da su sloganom “Sve je moguće” hteli da poruče da je sve zaista moguće kada je uspešno organizovan festival nauke u ovako teškim vremenima.

Festival će sadržati više od 30 postavki sa uzbudljivim eksperimentima i izložbama, a po prvi put na festivalu će se naći “Svemoguća zona“, koja je namenjena stvaraocima, kreativcima i onima koji svoje znanje i umeće mogu da pretvore u opipljiv proizvod.

Osim toga, na festivalu će se naći i “Ekspertinerjdžeri zona” gde će svoja znanja posetiocima preneti osnovci i srednjoškolci iz Srbije koji rade na tome da postanu naučnici jednog dana.

Zelena zona” naći će se u Galeriji Narodne banke Srbije, gde će posetioci moći da nauče sve o reciklaži i ekologiji.

Pored toga, posetioci će moći da vide i od čeka se sastoji posao forenzičara u Srbiji, a dobiće i priliku da i sami postanu zubari. Festival se zasniva na ideji da obični ljudi vrše eksperimente, pa su studenti sa Stomatološkog fakulteta napravili veštačke zube na kojima će posetioci moći da eksperimentišu.

Prošle godine je Festival posetilo više od 27.000 ljudi, a od toga je polovina bila omladina – studenti i đaci.

Festival ima još jednu novinu ove godine, a to je deo posvećen penzionerima na kome će ih učiti kako da naprave svoj imejl nalog, razgovaraju preko Skajpa ili plate Infostan preko interneta.

Izvor: Blic

05/11/2014 16:00

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments