Konkurs za mlade kompozitore iz Vojvodine

06/08/2015 15:35

Konkurs za mlade kompozitore iz Vojvodine

“Kompozicija mladog vojvođanskog autora” – konkurs namenjen mladim kompozitorima iz Vojvodine, raspisao je Vojvođanski simfonijski orkestar.

Cilj konkurs je podsticanje i razvoj savremenog muzičkog stvaralaštva, posebno simfonijske muzike kod mladih kompozitora iz Vojvodine.

Na konkursu mogu učestvovati studenti Akademije umetnosti u Novom Sadu Muzičkog departmana – odsek kompozicija, kao i akademski kompozitori iz Vojvodine – koji trenutno žive ili su rođeni na terotoriji Vojvodine ili su diplomirali na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Učesnici konkursa mogu biti samo oni koji su rođeni posle 1. januara 1975. godine.

Na konkurs se šalju dela komponovana za solo instrument i simfonijski orkestar – a due, a trajanje mora biti između 12 i 20 minuta. Osim toga, kompozicija ne sme biti ranije izvođena ili objavljena.

Prijavljivanje se vrši slanjem dve koverte isključivo poštom.

U jednoj koverti je potrebno poslati elektronski ispisane tri partiture – bez imena kompozicije i kompozitora, kao i demo snimak kompozicije u audio formatu. Ova koverta mora nositi naziv – Partitura, kao i šifru autora.

Na drugoj koverti mora biti napisana šifra autora i natpis – Biografija. U koverti se mora nalaziti rešenje šifre, odnosno podaci o autoru. Druga koverta se otvara nakon donošenja odluke o pobedniku konkursa.

Kompozicije se mogu poslati do 30. novembra.

Više informacija o konkursu mogu se dobiti pozivom na broj telefona 021 6622 731 i 069 622 731, slanjem mejla na adresu [email protected] i na sajtu www.vso.org.rs.

Radovi se šalju poštom na adresu Vojvođanskog simfonijskog orkestra je Zmaj Jovina 1, 21000 Novi Sad.

Tročlani žiri će odlučiti o pobedniku konkursa, a odluka će biti objavljena do 1. januara 2016. godine na sajtu Vojvođanskog simfonijskog orkestra i na zvaničnoj Facebook stranici.

Pobednik konkursa kao nagradu dobija 60.000 dinara i priliku da se njegovo delo premijerno izvede na jednom od koncerata Vojvođanskog simfonijskog orkestra tokom koncertne sezone u 2016. godini.

Ostale nagradne konkurse pogledajte OVDE.

06/08/2015 15:35

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments