Kako ostati motivisan zimi i izbeći sezonsku depresiju?

11/02/2019 10:58

Kako ostati motivisan zimi i izbeći sezonsku depresiju?

Kada je napolju zima, kao što znamo, većina nas upadne u stanje hibernacije. A glavni krivac za to je manjak sunčeve svetlosti. Evo kako da izbegnete pad energije u zimskim danima.

Zimska depresija: Kako je izbeći

1. Izađite napolje. Uprkos tome što je hladno i radije biste sedeli u toplom domu, pod “jorgan planinom”, ipak, svaki dan izvodjte makar pola sata i otidite u šetnju. Svež vazduh i boravak u prirodni može da vam povrati energiju.

2. Isplanirajte put. Februar je idealno vreme za produženi vikend, jer pored brojnih popusta pred kraj sezone, napolju nisu toliko niske temperature.

3. Promenite autfit. Zimi uglavnom svi biramo tamne boje koje dodatnu utiču na neraspoloženje. Osvežite garderobu šalom jarkih boja ili pak parom rukavica koji će razbiti monotoniju. Birajte boje koje nas prirodni čine srećnijima, kao što su žuta, zelena, narandžasta ili crvena.

4. Vežbajte! Naučno je dokazano da fizička aktivnost pozitivno utiče na naše raspoloženje, pa tako nemojte praviti pauzu u vežbanju zimi. Čak i sama šetnja može da vam popravi raspoloženje.

5. Zimi imamo manji izbor zdravih namirnica, ali nemojte se prepustiti zimskim đakonijama u potpunosti, potrudite se da vam meni bude raznovrstan i da u njega uvrstite i sezonsko voće i povrće. Minerali i omega 3 masne kiseline, koje možete naći u ribi i orašastim plodovima, idelani su za vraćanje energije i dobrog raspoloženja.

11/02/2019 10:58

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments