Zajednički projekti mladih iz BiH i Srbije na programu “MAB”

19/01/2015 13:20

Zajednički projekti mladih iz BiH i Srbije na programu “MAB”

Sa ciljem da se osnaži, poveže i ostvari zajednički angažman mladih ljudi iz Bosne i Hercegovine i Srbije, omladinska Fondacija “Schüler Helfen Leben” (“SHL”) iz Sarajeva raspisala je konkurs za slanje projektnih predloga u okviru programa “Movements Across Borders” – “MAB” za 2015. godinu.

Ova Fondacija će finansirati zajednički multietnički projekat mladih (od 14 do 28 godina), čiji će se program odvijati u dve faze – jedan će se održati u BiH, a druga u Srbiji.

Sve aktivnosti u okviru ovog programa su volonterskog karaktera, a podrazumeva i model “lokalnog domaćina”, što znači da će grupa mladih iz BiH, koji će biti deo realizacije aktivnosti, odsesti u kućama svojih vršnjaka u Srbiji i obrnuto.

U programu “Movements Across Borders” mogu učestvovati omladinske organizacije iz BiH i Srbije, kao i neformalne grupe (koje svoje projektne predloge prijavljuju preko registrovanih udruženja građana), koje apliciraju u partnerstvu.

Fondacija “SHL” pomoćiće omladinskim grupama da pronađu partnera, a obrazac koji treba popuniti nalazi se OVDE.

Prijava za program “MAB” nalazi se na sajtu Fondacije “SHL”, gde se nalaze i sve potrebne informacije vezane za program.

Popunjen formular za prijavu poslati mejlom na adresu [email protected].

Konkurs za prijavljivanje za program “MAB” traje do 5. februara 2015. godine.

19/01/2015 13:20

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments