Smenjen direktor: Protest u osnovnoj školi “Svetozar Miletić” u Zemunu!

01/09/2017 13:20

Smenjen direktor: Protest u osnovnoj školi “Svetozar Miletić” u Zemunu!

Đaci i roditelji okupili su se jutros u dvorištu Osnovne škole “Svetozar Miletić” u Zemunu u znak protesta zbog odluke ministra prosvete Mladena Šarčevića o razrešenju direktora škole Miroljuba Mosurovića.

Sa mesta direktora ove škole, Miroljub Mosurović smenjen je 28. avgusta, a u dvorištu škole, jutros u 8.30 časova, okupilo se više stotina učenika i roditelja.

Mosurović je objasnio da je ministrastvo odmah imenovalo v.d. direktora, ali i novi Školski odbor, u koji su postavili tri člana škole, ali tako da oni uopšte nisu obavešteni o tome. “Njih niko nije kontaktirao, niko nije obavio razgovor sa njima, zbog čega su oni napisali oštar protest da to nije u redu”, rekao je Mosurović.

Zamenik predsednika u Školskom odboru osnovne škole “Svetozar Miletić” Žarko Ristić poručio je da zahtevaju od ministrastva da povuče svoje odluke koje su “sramne i nedopustive”, a potom za večeras od 19 časova najavio novo okupljanje u dvorištu škole.

Najavljeno je da će u toku dana biti održan sastanak na kome će se odlučiti da li će đaci u ponedeljak ići u školu.

U rešenju koje je dobio Mosurović piše da je direktor nezakonito primao u radni odnos kadrove koji nemaju potreban nivo stručne spreme, da je broj učenika u razredima veći od propisanog zakonom, da škola nema plan stručnog usavršavanja zaposlenih, kao i da sednicama školskog odbora ne prisustvuju predstavnici sindikata i učeničkog parlamenta, i drugo.

Miroljub Mosurović je u martu već bio razrešen dužnosti rešenjem ministra. Međutim, tada su roditelji potpisali peticiju i najavili protest, a ministar Šarčević je rešenje o razrešenju poništio.

Izvor: Mondo

Foto: Printscreen YouTube

01/09/2017 13:20

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments