Niš: Šahovski turnir povodom Dana mladih

25/08/2016 13:02

Niš: Šahovski turnir povodom Dana mladih

Tradicionalni šahovski turnir za učenike osnovnih i srednjih škola, održava se četvrti put po redu u okviru Dana mladih grada Niša.

Pod nazivom “U susret Danu mladih Niša 2016” turnir se održava u sredu, 31. avgusta 2016. godine u prostorijama OŠ “Kralj Petar I” u Nišu sa početkom u 11 časova.

Igra se po švajcarskom sistemu (kompjutersko parovanje, holandska varijanta), u 7 kola, sa tempom igre od 15 minuta po igraču za partiju.

Takmičarski deo podeljen je u tri starosne grupe, zajedno i dečaci i devojčice:

  • prvu grupu čine predškolci i učenici prva 4 razreda,
  • drugu grupu čine učenici od petog do osmog razreda,
  • treću grupu čine srednjoškolci

U slučaju manjeg broja prijavljenih učesnika, organizator zadržava pravo da pre početka turnira grupe drugačije raspodeli. Pobednici, najuspešniji dečak i devojčica, u svim starosnim grupama dobijaju pehare organizatora u trajno vlasništvo, a medalje dobija po troje prvoplasiranih u svim grupama, u obe konkurencije, kao i 3 najbolja predškolca i učenika škole domaćina.

Upisnina za sve takmičare iznosi 250 dinara i plaća se na licu mesta, pre početka takmičenja. Svi učesnici su dužni da obezbede ispravan šahovski časovnik, a šahovske garniture obezbeđuje organizator.

Organizatori turnira su Šahovski savez Nišavskog okruga u saradnji sa Kancelarijom za mlade GO Palilula, a pod pokroviteljstvom Gradske opštine Palilula.

Dolazak učesnika i potvrda prijave za turnir je u sredu, 31. avgusta, u vremenu od 10 do 10:30 časova, a otvaranje turnira je predviđeno u 11 sati, nakon čega kreće prvo kolo. Svečano zatvaranje turnira i podela nagrada obaviće se 15 minuta nakon završetka poslednjeg kola.

Prijave igrača i sve ostale informacije na telefon Predsednika Šahovskog saveza Nišavskog okruga Igora Lukića 065/2419-206 ili slanjem mejla na adresu [email protected].

Izvor: Južne vesti

25/08/2016 13:02

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments