Četvrta međunadona naučno-stručna konferencija “Daroviti i okruženje – porodično, obrazovno, poslovno”

05/04/2021 16:22

Četvrta međunadona naučno-stručna konferencija  “Daroviti i okruženje – porodično, obrazovno, poslovno”

Mensa Srbije i partneri organizuju Četvrtu međunarodnu naučno-stručnu konferenciju “Daroviti i okruženje – porodično, obrazovno, poslovno”. Konferencija će se održati od 24. do 26. septembra 2021. u Beogradu u prostorijama Instituta za moderno obrazovanje, Masarikova 5. Predviđena je i mogućnost online prisustva za učesnike koji su sprečeni da prisustvuju lično.

Cilj ovogodišnje konferencije je razmatranje odnosa fenomena darovitosti i onih faktora koji direktno utiču na njeno prepoznavanje, podršku, razvoj i puno ostvarenje. Ti faktori su porodica, sistem obrazovanja i svet rada, poslovno okruženje, u kojem darovitost može da se ispolji u različitim domenima.

Konferencija je namenjena vaspitačima, učiteljima, nastavnicima, stručnim saradnicima, defektolozima, lekarima, zaposlenima u javnim servisima, administracijama i upravama, medijskim radnicima, studentima i svima drugima koji se u svom radu susreću i bave darovitom decom, mladima i odraslima, iz zemlje i inostranstva. Namenjena je i roditeljima i drugim članovima porodice darovitih pojedinaca. 

Pozivamo Vas da prijavite svoje učešće na Konferenciji u formi usmenog izlaganja, poster prezentacije, radionice, ili da učestvujete kao slušalac, bez izlaganja. Detaljnije o načinu prijavljivanja, formi izlaganja, iznosu kotizacije i drugim pitanjima možete pročitati na web sajtu konferencije.

Organizatori konferencije su: Mensa Srbije, Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača Novi Sad, Društvo defektologa Vojvodine, Udruženje vaspitača Vojvodine i Nacionalni centar za talente.

Partneri konferencije su: Učiteljski fakultet Univerziteta u Beogradu, Prirodno matematički fakultet Univerziteta u Novom Sadu, LINK Educational Alliance, Fondacija Dositej Obradović 1925, Alijansa prosvetitelja Srbije.

Konferencija će biti akreditovana kao oblik stručnog usavršavanja zaposlenih u obrazovno-vaspitnim ustanovama u Republici Srbiji i doneće učesnicima 3 (tri) boda.

05/04/2021 16:22

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments