Stipendije za solo pevače i korepetitore

01/10/2015 12:49

Stipendije za solo pevače i korepetitore

Konkurs za dodelu stipendija, koju raspisuje Fond za unapređenje vokalne umetnosti mladih “Mlanije Bugarinović i ćerke Mirjane Kalinović – Kalin” otvoren je do 29. oktobra.

Konkurs je namenjen solo pevačima i pijanistima korepetitorima za školsku 2015/2016. godine.

Za stipendiju mogu konkurisati učenici Muzičke škole u Novom Sadu, srednjoškolci sa odseka vokalnog smera i pijanista-korepetitor, kao i studenti Akademije umetnosti Univerziteta u Novom Sadu, muzičkog odseka vokalnog smera i pijanista – korepetitor.

Iz Fonda će biti stipendirano 12 učenika/studenata sa stipendijom u iznosu od 20.000 dinara mesečno.

Pored ispunjavanja osnovnih uslova za konkurs za stipendiju, pri rangiranju u slučaju jednakih uslova, prvenstvo će imati kandidati lošijeg materijalnog stanja. Takođe, prednost će imati i kandidati iz Bele Crkve, rodnog mesta Melanije Bugarinović.

Nakon konkurisanja biće sprovedena provera muzičkog talenta i umetničkog znanja prijavljenih kandidata i kandidata. Provera će se obaviti 2. novembra u 16 časova u zgradi Akademije umetnosti u Novom Sadu, Đure Jakšića 7 (Multimedijalni centar – prizemlje).

Obrazac prijave na konkurs može se preuzeti OVDE.

Pored prijave, kandidati i kandidatkinje moraju priložiti i izabrani program, biografiju, potvrdu da su redovni učenici Muzičke škole u Novom Sadu, odnosno Akademije umetnosti u Novom Sadu, dokaz o koncertnoj akivnosti sa solo pevačima (za pijaniste-korepetitore), kao i izvod iz matične evidencije Repuličkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje – Novi Sad.

Prijava se predaje Gradskoj upravi za kulturu, Novi Sad, Žarka Zrenjanina 2, sprat III, kancelarija broj 71.

Više informacija o Konkursu i programu koji je potrebno spremiti za proveru muzičkog talenta, nalazi se OVDE.

01/10/2015 12:49

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments