Softver za lakše učenje

10/03/2015 16:55

Softver za lakše učenje

Besplatan softver u okviru programa “Super škola” biće dostupan svim osnovnim školama u Zrenjaninu.

Ovaj softver namenjen je učenicima od petog do osmog razredna osnovnih škola, a cilj je da se olakša savladavanje gradiva.

Program “Super škola” bi trebalo da olakša proces učenja i pripremanja učenika za takmičenja, ali i da pomogne osmacima pri pripremi završnih ispita. Deo ovog softvera su predmeti: srpski jezik, matematika, fizika i hemija.

“Što se samog našeg projekta tiče i poklona koji smo ovoga puta donirali Zrenjaninu, teško je proceniti kompletnu vrednost donacije s obzirom da mi poklanjamo školama, a svaka škola može da koristi Super školu u odnosu na želje i mogućnosti. Mogu koristiti profesori u nastavi, u medijateci, a mogu koristiti i đaci koji kod kuće nemaju kompjuter”, rekla je Irina Maksimović – zadužena za odnose sa javnošću ispred “Super škole”.

Ovaj softver već se koristi u osnovnim školama u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Loznici.

“Osnovna škola Žarko Zrenjanin osposobljena je za korišćenje ovakvog softvera, i mislim da će to moći da pomogne i roditeljima dece koja često izostaju sa nastave, a ima ih na žalost”, rekla je Ivana Bošnjak, direktorka ove škole.

Zoltan Halai, direktor OŠ “Servo Mihalj” iz Mužlje, misli da će ovaj program biti od koristi učenicima, a pored toga očekuje ovakav program i na jezicima nacionalnih zajednica.

“Mnogo je dece koja pohađaju privatne časove, posebno iz fudamentalnih predmeta. Mišljenja sam da bi ovaj program mogao da uštedi roditeljima novac”, rekao je Halai.

U osnovnim školama na teritoriji grada Zrenjanina ima 3.150 đaka uzrasta od petog do osmog razreda.

Izvor: RTV

10/03/2015 16:55

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments