Back to homepage

Ričard Prajor – Citati i izreke

Ričard Prajor

Ričard Prajor bio je američki komičar, glumac i pisac. Rođen je u gradu Piorija 1. decembra 1940. godine, a preminuo u Kaliforniji 10. decembra 2005. godine. Iako je imao teško detinjstvo i sa 14 godina izbačen iz škole, kasnije je postao jedan od najvećih stand-up komičara svih vremena.

Pogledajte neke od njegovih najzanimljivijih izreka.

Citati i izreke – Ričard Prajor

Ja samo ne želim da umrem baš sasvim sam. To nije previše što tražim. Bilo bi lepo da imam nekoga ko brine o meni zbog toga ko sam ja, a ne samo zbog mog novca.

Prijatelji uzimaju vreme, a ja nemam vremena.

Nikada nikoga nisam čuo da je dok je bio dete rekao da želi odrasti i postati kritičar.

Išao sam u Zimbabve. Sada znam kako se belci osećaju u Americi – opusteno! To znam, jer kada sam čuo policijsku sirenu tamo, znao sam da nije zbog mene.

Razmišljao sam o umiranju. Shvatio sam da svi mi umiremo usamljeni – na ovaj ili onaj način.

Kada nemaš novca, bar imaj stav.

U jednom trenutku u životu sam imao sve – milione dolara, vile, automobile, lepu odeću, lepe žene i bilo koju drugu materijalnu stvar koju možete zamisliti. Sada se borim da imam svoj mir.

Uvek sam bio usamljenik, nisam ni sa kim izlazio, niti sam imao prijatelje.

Crnačke organizacije koje bojkotuju pojedine filmove bi trebale da sakupe novac i naprave filmove koje bi oni želeli da vide ili neka ostanu u crkvama i puste nas da radimo svoj posao.

Ne bih želeo da pričam kako je bilo u zatvoru osim da kažem da mi je drago da sam izašao, da ne planiram ikada više tamo da se vratim i da ću redovno plaćati svoje poreze.

Ja se zalažem za pravdu prema svima – kao što to kaže Ustav.

Neko je nazvao sve novine u Njujorku i rekao im da sam umro. Kasnije su mi rekli da je to bila moja bivša žena, a pošto sam ih imao nekoliko ni na jednu ne možeš upreti prstom.

Voleo bih da vas nasmejem makar deset minuta iako bih trebao nastupati makar jedan sat.

Brak je stvarno teška stvar jer moraš da se nosiš sa osećanjima… i advokatima.

Mislim da su oni koji imaju moć razmišljanja blagosloveni. Ukoliko možeš razmišljati o nekoj situaciji, onda znaš i kako da se postaviš spram nje. Veliki problem je zadržati svoju glavu bistrom da bi mogao razmišljati.