Back to homepage

Lionel Mesi – Citati i izreke

Lionel Mesi je argentinski fudbalski reprezentativac i član španskog fudbalskog kluba Barselona. Rođen je 24. juna 1987. godine u Rosariu. Mesi je šest puta proglašen za najboljeg fudbalera sveta, a Dijego Maradona ga je nazvao svojim “naslednikom”. Mnogi ga smatraju za najvećeg igrača svih vremena, zbog svoje bogate karijere i statistike.

Pogledajte neke od njegovih najzanimljivijih izreka.

Citati i izreke – Lionel Mesi

Ne postoji ništa što donosi veće zadovoljstvo od srećnog i nasmejanog deteta. Uvek sam spreman pomoći na bilo koji način koji mogu, pa makar to bilo samo potpisivanje autobiografije. Dečiji osmeh je vredniji od sveg novca na svetu.

Ponekad morate prihvatiti činjenicu da ne možete uvek pobeđivati.

Ja uživam poput deteta na ulici. Kada dođe dan da tako ne bude napustiću fudbal.

Novac nije motivacijski faktor. Novac me ne uzbuđuje ili čini da bolje igram, jer kad si bogat onda te to ne privlači. Ja sam jednostavno sretan sa loptom na svojoj nozi. Moja motivacija dolazi od igranja igre koju volim. Ukoliko ne bih bio plaćen kao profesionalni fudbaler rado bih igrao besplatno.

Ja volim da se takmičim i loše se osećam kada izgubim. To se na meni može videti kada izgubimo, jer se loše osećam. Tada ne volim razgovarati sa bilo kime.

Kada počne nova sezona, cilj je pobediti sa timom. Lični rekordi su sekundarna stvar.

Nikada ne razmišljam o načinu igre, niti pokušavam da nešto zamislim. Ja činim ono što mi padne na pamet u datom trenutku. Instinkt. Uvek je tako bilo.

Svejedno da li to bila prijateljska utakmica, za poene, finale ili bilo koja druga utakmica – ja uvek igram isto. Uvek dajem svoj maksimum, prvo zbog mog tima, zbog sebe, zbog navijača, te zbog želje za pobedom.

Onog dana kad pomislite da nema ništa za popraviti u igri je žalostan dan za svakog igrača.