Back to homepage

Klint Istvud – Citati i izreke

Klint Istvud

Klint Istvud je američki filmski glumac, kompozitor, reditelj i producent. Rođen je 31. maja 1930. godine u San Francisku. Klint je dobio dva Oskara za najboljeg režisera za filmove “Neoprostivo” i “Devojka od milion dolara”. Poznat je po akcionim filmovima, gde je glumi “čvrste momke”. Neki od filmova u kojima je glumio su: “Gran Torino”, “Devojka od milion dolara”, “Krvavi posao”, “Svemirski kauboj”, “Apsolutna moć”, “Mostovi okruga Medison”, “Bekstvo iz Alkatraza”..

Pogledajte neke od njegovih najzanimljivijih izreka. 

Citati i izreke – Klint Istvud

Ovaj film je koštao 31 milion dolara. Sa toliko novca sam mogao izvršiti invaziju na neku zemlju.

Pokušao sam biti razuman i nije mi se svidelo.

Poštuj svoj trud i poštuj sam sebe. Samopoštovanje vodi do samodiscipline. Kada budeš oboje imao čvrsto u sebi, to je prava moć.

Ja ne verujem u pesimizam. Ako nešto ne ide onako kako mi želimo, idi napred. Ako misliš da će padati kiša, padaće.

Interesantna je činjenica da će čovek, što je više nesiguran, toliko više imati ekstremnih predrasuda.

Kažu da brakovi potiču s neba. Ali, i munje i gromovi takođe.

Nikad nisam upoznao genija. Za mene je genijalan čovek onaj koji je odličan u nečemu što mrzi – Bilo ko može biti dobar u nečemu što voli – samo je pitanje pronalaska ideje.

Zločini protiv dece za mene su najgnusniji zločini. To bi, za mene, bio razlog za smrtnu kaznu jer deca su nevina i neophodno im je vođstvo odraslog društva.

Mi ključamo na različitim stepenima.

Postoji mnogo dobrih filmova koji su osvojili Oskara, ali isto tako postoji mnogo dobrih filmova koji nisu. Tvoje je samo da radiš najbolje što možeš.

Uvek sam voleo da glumim likove koji se ne uzdižu u realnosti.

Svidelo se to nekome ili ne – prisiljen si da shvatiš da te smrt čeka. Međutim, ja se ne bojim smrti, ja sam fatalist. Verujem da je to to kada dođe tvoje vreme.

Starenje može biti zabavno ukoliko se zavališ i uživaš u njemu.

Morate biti sigurni u sebe. Ukoliko niste, onda ćete biti neodlučni, defanzivni, a tu će biti mnogo stvari koje će raditi protiv vas.

Postati zvezda preko noći može biti opasno za mentalno zdravlje. Da, to je upropastilo mnoge ljude.