Back to homepage

Džoni Dep – Citati i izreke

Džoni Dep

Džon Kristofer Dep je američki glumac, muzičar i filmski producent. Jedan je od od najvećih holivudskih zvezda, poznat po ulogama neobičnih i ekscentričnih likova. Našao se u Ginisovoj knjizi rekorda 2012. godine, kao glumac sa najvećom zaradom u iznosu od 75 miliona dolara. Njegovi najpoznatiji filmovi su: “Pirati sa Kariba”, “Doni Brasko”, “Strava u Ulici brestova”, “Paranoja u Las Vegasu”, “Uspavana dolina”, “Čokolada”, “U potrazi za Nedođijom”, “Začarana šuma”, “Alisa u zemlji čuda”, “Tajni prozor” i mnogi drugi.

Pogledajte neke od njegovih najzanimljivijih izreka.

Citati i izreke – Džoni Dep

Veoma se trudim da konstantno budem u stanju zbunjenosti samo zbog izraza koji to ostavlja na mom licu.

Ukoliko me uhvatite da govorim kako sam ozbiljan glumac, molim vas da mi udarite šamar.

bbb

Koliko ste samo ličnih i, još gore, koliko ste gubitaka po svoju zemlju podneli zbog tog olakog dangubljenja!

Nemojte dozvoliti da vaša lepa duša propadne u đubretu. Ja verujem u budućnost vašeg naroda. Duh Kosova, Karađorđa, Kumanova i Kajmakčalana ponovo će se probuditi. Mora se, međutim, brzo probuditi. Sudbina vam je u vlastitim rukama: blistava budućnost ili ponovo ropstvo!

Ne klanjajte se više novcu do zemlje. Novac ne donosi ni sreću ni ugled.

Istinska inteligencija je prirodan dar, a obični seljak može da bude sto puta inteligentniji od univerzitetskog profesora s pola tuceta diploma.

Naravno, u svakoj zemlji ima i dobrog i lošeg, a ljudska priroda je tako sazdana da na nju loš primer deluje snažnije nego dobar.

Sudbina vam je u vlastitim rukama: blistava budućnost ili ponovo ropstvo!

Zaista veliki čovek se gnuša druženja sa pokvarenjacima. On u svom društvu traži ljude koji su mu moralno slični, znači poštene i nesebične ljude poput sebe.

Taj čovek (Nikola Pašić) je, javno priznajem, mnogo učinio za vašu zemlju. Sigurno je jedan od onih vaših državnika koji su najviše učinili. Međutim, on je to učinio zato što su mu se lični interesi poklapali sa interesima zemlje. Da su mu interesi bili suprotni, on bi svoju veliku inteligenciju — u velikom delu satkanu od lukavstva i spontane intuicije — koristio protiv vas.

Narod vam je “ponosan”, ali ne i ohol. Taj “ponos” nije mana, već vrlina. Ona je nužna svakom zaista dobrom čoveku, jer mu omogućava da ne podlegne zlim uticajima ili iskušenjima. Taj “ponos” je jednostavno poštovanje sopstvene ličnosti.

Među vašim ljudima čovek se ceni onoliko koliko je čovek, a ne po onome što su od njega napravili odelo i titule.

Narod vam je hrabar i njegova hrabrost seže do junaštva. Mogu to s pravom da kažem jer sam gledao vaše vojnike, a oni nisu bili ništa drugo do sam narod, u skoro svim bitkama oslobodilačkog rata.

Neću sakriti od vas ništa bitno od onoga što sam video, jer pravi prijatelj, nije onaj koji vam laska, već onaj koji vam kaže istinu, celu istinu.