Ružić: Težimo redovnoj nastavi

18/08/2021 20:32

Ružić: Težimo redovnoj nastavi

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić sastao se sa predstavnicima reprezentativnih sindikata kako bi razgovarali o nastavi od 1. septembra, planovima Ministarstva u narednom periodu, kao i izazovima sa kojima se susreću zaposleni u obrazovnom-vaspitno sistemu.

Ružić je istakao da se na odluku o modelu nastave čeka sednica Кriznog štaba, za koju očekuje da se održi u najskorijem roku, te će zaposleni u školama imati dovoljno vremena da se spreme za početak nastave. Složivši se da je redovna nastava najbolja opcija za svu decu, sagovornici su istakli i važnost vakcinacije prosvetnih radnika kao jednog od faktora da od 1. septembra tako i bude.

Kako je rekao, tome se najviše i teži dodavši da je iznad svega važnije zdravlje i dece i zaposlenih te da će se ponajviše saslušati šta zdravstvena struka kaže. Na sastanku je dogovoreno da se naredni sastanak ministra i predstavnika sindikata održi posle sednice Кriznog štaba na kojoj bi se dogovorila primena odluke o modelu nastave. Podsetivši da je vakcina civilizacijska tekovina i jedina opcija da se što pre vratimo uobičajenim aktivnostima, Ružić je istakao da razume da i dalje postoje nedoumice koje se mogu rešiti edukacijom i razgovorima sa relevantnim zdravstvenim radnicima.

Još uvek ima puno prosvetnih radnika koji se nisu vakcinisali i važno je da im obezbedimo odgovore na eventualna pitanja“, rekao je Ružić i dodao da će se u narednom periodu održati vebinari i susreti sa zaposlenima. Pored ovih aktuelnih tema, na sastanku je bilo reči o planovima Ministarstva kada je reč o zakonskoj regulativi za čiju potpunu i uspešnu primenu je važan dijalog sa sindikatima. Takođe, predstavnici sindikata izrazili su nadu da će se u narednom periodu razgovarati sa resornim ministarstvima o sprovođenju reforme sistema plata, radi fer i transparentne podele sredstava.

Na sastanku su bili Zvonimir Jović, Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije, Srđan Slović, Granski sindikat prosvetnih radnika Srbije Nezavisnost, Valentina Ilić, Sindikat obrazovanja Srbije i Slobodan Brajković, Sindikat radnika u prosveti Srbije.

18/08/2021 20:32

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments