Otvoren Naučno-tehnološki park u Novom Sadu

03/02/2020 10:04

Otvoren Naučno-tehnološki park u Novom Sadu

U Novom Sadu danas je otvoren moderan Naučno-tehnološki park, zajednički projekat Vlade Republike Srbije i Pokrajinske Vlade koji je podržao Grad Novi Sad i Fakultet tehničkih nauka. Vrednost projekta je 26 miliona evra.

Predstavnicima medija, akademske zajednice i privrede u prisustvu visokih zvanica obratili su se predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, predsednik pokrajinske Vlade Igor Mirović, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, dekan Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu Rade Doroslovački i šefica regionalnog predstavništva Evropske investicione banke Dubravka Negre.

Uloga ovog naučno-tehnološkog parka je da podržava razvoj inovativnih tehnologija, startap kompanija, visoko-tehnološka preduzeća, ali i da jača saradnju nauke i privrede.

Naučno tehnološki park u Novom Sadu deo je mreže koju čine naučno-tehnološki parkovi u Republici Srbiji, zajedno sa Beogradom, Nišom i Čačkom. Cilj ovakve mreže je aktiviranje ljudskih potencijala u svim delovima Republike Srbije kako bi zajednički rezultat doprinosio naučnom i tehnološkom razvoju države. Formiranjem ovakve infrastrukture, Srbija je postala lider u regionu u ovom domenu.

U ime Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja  otvaranju su prisustvovali državna sekretarka Anamarija Viček i pomoćnik ministra Saša Lazović.“

03/02/2020 10:04

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments