Back to homepage

Online test: Izračunajte koliko ćete dugo živeti!

Online test: Izračunajte koliko ćete dugo živeti!

Sve nas interesuje koliko ćemo dugo živeti! Odgovor na to pitanje ne može bilo ko da nam da. Međutim, sada postoji način da se životni vek izračuna!

Svesni smo da na to koliko ćemo dugo živeti utiče način na koji živimo, koliko se zdravo hranimo, koliko loših navika imamo, da li smo pod stresom (odnosno koliko), ali i genetika, okruženje i predispozicije naroda kom pripadamo.

Kako da izračunam koliko ću živeti?

Zahvaljujući određenim parametrima moguće je izračunati koliko će svako od nas živeti, odnosno – koliko nam je još života ostalo.

Među najznačajnijim pitanjima stoje prosečna starost stanovnika zemlje u kojoj smo, istorija bolesti u porodici, ali i odnos kilaže i visine, nivo šećera u krvi, holesterol, krvni pritisak.

Na ovaj način možete, odgovarajući na pitanja, pratiti koliko neke negativne navike (kao što su pušenje ili prekomerna konzumacija alkohola) utiču na životni vek i koliko ga skraćuju.

Osim što se na ovaj način računa koliko ćemo živeti, možemo pratiti i šta sve utiče na to koliki će biti naš životni vek. Naravno, tu se ne uzima u obzir da postoji mogućnost za neke prirodne katastrofe, pad meteora ili smak sveta!

Računanje

Ovaj program funkcioniše jednostavno – kao kviz, a može vas čak i zabaviti dok odgovarate. Nakon što završite sa odgovaranjem – program neće čekati ni sekund, nego će vam odmah početi da odbrojava preostalo vreme.

Koliko god da zastrašujuće deluje to što postoji način da saznate koliko ćete još živeti, isto tako je ovaj program odličan način da shvatimo koliko možemo uticati na svoj životni vek jednostavno – načinom života i kvalitetom svojih navika i odluka.

Izračunajte svoj životni vek i pogledajte koliko vam je “još ostalo”