Hranom do čiste krvi bez toksina!

25/03/2020 13:47

Hranom do čiste krvi bez toksina!

Snabdevanje krvi hranljivim materijama je veoma važno. U normalnim uslovima, optimalan protok krvi se održava fizičkom aktivnošću, onim što jedemo i pijemo, tuširanjem, češkanjem i masažom tela.

Ipak, glavni uticaj na protok krvi ima pravilna ishrana, koja obezbeđuje vitalne nutritivne sastojke, potrebne za cikrulaciju.

Kada je reč o zdravoj ishrani, treba obratiti pažnju na hranu koja je dobra za srce, krvni pritisak, digestiju i održavanje optimalne telesne težine.

Potrebno je da krv bude čista i protiče bez problema kroz vene i arterije, da bi se hranili organi, skupljali i eliminisali toksini i da bi se održao poželjan nivo Ph vrednosti u organizmu.

Organizam ima sopstveni mehanizam za detoksifikaciju koji konstantno filtrira krv da bi eliminisalo komponente koje su štetne za zdravlje.

Bubrezi, jetra, creva, pluća i koža su najvažniji organi za čišćenje. Ipak, očigledno je da eliminaćija otpada iz organa ne bi bila moguća bez krvi. A nazalost, otpad se sve više gomila, zato što on nije samo rezultat normalnih procesa u organizmu, neko su to i hemijske supstance koje unosimo ishranom, iz vazduha, kroz lekove, kozmetičke preparet ili sredstva za čišćenje.

Ishrana bogata antioksidansima, Omega 3 masnim kiselinama, vlaknima, vitaminima I mineralima doprinosi optimalnom protoku krvi I odstranjivanju toksina. Smanjen unos ovih supstanci može dovesti do upalnih procesa I funkcionalnih blokada organa. Dobra vest je da se zdravom ishranom, koja je malo alkalnija, i fizičkom aktivnošću može doći dosta brzo do poboljšanja protoka krvi.

Predstavljamo vam namirnice koje su dobre za optimalan protok krvi:

  • Sok od stabljika celera – bogat vitaminom K
  • Sveže semenke
  • Ovas
  • Integralne žitarice
  • Citrusi
  • Sveži bademi I uljane semenke
  • Zeleno lisnato povrće
  • Kakao
  • Crna rotkva
  • Krastavci
  • Špargla
  • Crvena paprika
  • Sok od cvekle
  • Som
25/03/2020 13:47

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments