Šta je funazuši?
Povezane objave
Funazuši je vrsta sušija čija prirema traje tri godine.
U pitanju je tradicionalno japansko jelo koje se priprema više od 400 godina.
Komplikovani funazuši
Poznati suši haja-nare, priprema se od različitih vrsta ribe, dok se funazuši sprema samo od ribe iz jezera Biva.
U pripremu ovog jela najbolje se razume Mariko Kitamura. Naime, Mariko pripada 18. generaciji koja vodi porodičnu radnju u gradu Takašima. Zahvaljujući Mariko, održava se zaveštanje i tradicija funazušija.
Foto: Youtube/Printscreen
Pogledajte još:
Šta je Trokslerov efekat?
Zašto pozitine afirmacije nisu siguran izvor životnih saveta?
Ljudski mozak radi nakon što srce prestane?
Koja je nasrećnija zemlja na svetu?
Kakvu tajnu skriva skluptura glave misterioznog kralja?
Pronađena najstarija poruka u boci na svetu
Ovo je jedini put u godini kada kraljica Elizabeta krši tradiciju
Znate li zašto plačemo?
Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*