Šta je funazuši?
Povezane objave
Funazuši je vrsta sušija čija prirema traje tri godine.
U pitanju je tradicionalno japansko jelo koje se priprema više od 400 godina.
Komplikovani funazuši
Poznati suši haja-nare, priprema se od različitih vrsta ribe, dok se funazuši sprema samo od ribe iz jezera Biva.
U pripremu ovog jela najbolje se razume Mariko Kitamura. Naime, Mariko pripada 18. generaciji koja vodi porodičnu radnju u gradu Takašima. Zahvaljujući Mariko, održava se zaveštanje i tradicija funazušija.
Foto: Youtube/Printscreen
Pogledajte još:
Izvor Banja na Fruškoj gori
Otkrivena statua sfinge stara više od dva milenijuma!
Sadrži li med pesticide?
Zanimljivosti o broju 7 za koje niste znali
Kako je nastalo ime Gugl?
Misteriozna zelena deca iz Vulpita
Izduvavanje guma na SUV vozilima kao deo klimatskog aktivizma
Na današnji dan rođen tvorac Brajeve azbuka
Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*