Šta nauka kaže: Kako se pravilno kuva čaj?

07/02/2018 09:44

Šta nauka kaže: Kako se pravilno kuva čaj?

Da li se čaj stavlja u ključalu vodu ili malo hladniju? Kesice čaja ili čaj u listićima? Da li u ovaj napitak treba stavljati mleko? U nastavku saznajte šta naučnici kažu, koji je pravilan način konzumiranja čaja?

Pravilno kuvanje čaja

Prema naučnicima, većina nas greši dok pravi svoj omiljeni topli napitak. Naime, prema njima, ovako izgleda pravilno kuvanje čaja.

  1. Sipajte toplu vodu u šolju da kesicom čaja.
  2. Čaj ne kuvajte na ringli, već u mikrotalasnoj i to 60 sekundi i na 500 vati.
  3. Sačekajte minut, a zatim kesicu izvadite i potopite u vodu deset puta, a onda kesicu bacite.

Pogledajte još: Kako odabrati čaj?

Na ovaj način, čaj ispušta sva lekovita svojstva. Ipak, imajte na umu da su studije pokazale da ispijanje vrelog čaja povećava rizik od raka jednjaka, zato sačekajte da se vaš omiljeni napitak ohladi.

07/02/2018 09:44

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments