Šta nauka kaže: Kako se pravilno kuva čaj?

07/02/2018, 09:44

Šta nauka kaže: Kako se pravilno kuva čaj?

Da li se čaj stavlja u ključalu vodu ili malo hladniju? Kesice čaja ili čaj u listićima? Da li u ovaj napitak treba stavljati mleko? U nastavku saznajte šta naučnici kažu, koji je pravilan način konzumiranja čaja?

Pravilno kuvanje čaja

Prema naučnicima, većina nas greši dok pravi svoj omiljeni topli napitak. Naime, prema njima, ovako izgleda pravilno kuvanje čaja.
1. Sipajte toplu vodu u šolju da kesicom čaja.
2. Čaj ne kuvajte na ringli, već u mikrotalasnoj i to 60 sekundi i na 500 vati.
3. Sačekajte minut, a zatim kesicu izvadite i potopite u vodu deset puta, a onda kesicu bacite.

Na ovaj način, čaj ispušta sva lekovita svojstva. Ipak, imajte na umu da su studije pokazale da ispijanje vrelog čaja povećava rizik od raka jednjaka, zato sačekajte da se vaš omiljeni napitak ohladi.

Povezane objave

07/02/2018, 09:44

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljena.
Sva polja su obavezna*