Ove namirnice ne dovodite u kontakt sa vodom pre pripreme

07/08/2018, 10:34

Ove namirnice ne dovodite u kontakt sa vodom pre pripreme

Namirnice se pre svake upotrebe i konzumacije, u svakoj kuhinji, dobrano operu.

Međutim, postoje namirnice koje ne bi trebalo prati pre obrade. Stručnjaci navode o kojim namirnicama je reč.

Namirnice koje ne bi trebalo da dolaze u kontakt sa vodom

Ove namirnice nemojte prati.

Piletina

Ukoliko pileće meso dođe u kontakt sa vodom, može doći do dodatne kontaminacije mesa. Naime, pranje neobrađenog pilećeg mesa može samo raširiti bakterije. Najbolji način je termička obrada mesa. Piletinu ubacite u lonac i dobro je skuvajte.

Jaja

Pre barenja jaja, većina ih prvo opere, ali stručnjaci napominju da za tako nešto nema potrebe. Proizvođači jaja brinu o njihovoj higijeni.

Crveno meso

Voda može promeniti ukus crvenog mesa. Kao i kod piletine, izbegavajte pranje mesa pre obrade i pripreme. Preporučljivo je spustit komad mesa na ubrus, kako bi pokupio višak vlage.

Pečurke

Pečurke u kontaktu sa vodom menjaju strukturu i gube poznati ukus. One u sebi sadrže veliku količinu vode, pa tako nema potrebe za dodatnim pranjem, jer upijaju tečnos i postaju gumenaste.

Zelena salata 

Upakovana zelena salata, na kojoj piše da nema potrebe za dodatnim pranjem, spremna je za pripremu i konzumaciju. Ovo važi i za ostalo povrće upakovano na isti način.

Povezane objave

07/08/2018, 10:34

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.
Sva polja su obavezna*