Izbelite zube na prirodan način

18/10/2016, 16:42

Izbelite zube na prirodan način

Deo lepog osmeha su svakako lepi, zdravi i biserno beli zubi. Osim održavanja oralne higijene i zdravlja u ustima, za bele zube je potrebno nešto više.

Postoje različiti tretmani koji utiču na belinu zuba, ali je ovo moguće postići i prirodnim putem i to uz pomoć sastojaka koje imate u svojoj kući, tačnije u kuhinji.

Ako želite da izbelite zube, a da ih pritom ne oštetite, imate više opcija, pa izaberite onu koja bi za vas mogla da bude najbolja:

Limunova pasta za zube

Domaći recept za pastu za zube koja će veoma efikasno izbeliti zube sastoji se od samo dva sastojka – soda bikarbona i limun. U jednu posudu sipajte oko četvrtinu šolje sode bikarbone i dodajte u to sveže ceđen sok od polovine limuna. Izmešajte sastojke, a dobijenu smesu nanesite na zube i držite 2-3 minuta najviše; nakon toga isperite usta i zube operite ih redovnom pastom za zube. Dovoljno je da ovo ponavljate jednom nedeljno.

Pasta za zube od kokosovog ulja

Ako želite blistavo bele zube za samo dva minuta, potrebna su vam samo dva sastojka – soda bikarbona i kokosovo ulje. Pomešajte ova dva sastojka u istim količinama i smesu suvom četkicom nanesite na zube i držite dva minuta. Nakon toga dovoljno je da samo isperete usta vodom, a tretman ponavljajte jednom nedeljno.

Voće za bele zube

Za beljenje zuba možete koristiti i voće. Jagode su veoma efikasne u beljenju zuba, a potrebno je da ih izgnječite i onda tom smesom protrljati zube. Nakon toga koristite pastu za zube kako biste sa površine zuba skinuli šećer i kiselinu ovog voća kako se ne bi oštetila gleđ.

U beljenju zuba od velike pomoći mogu biti i pomorandže ili limun, odnosno kora ovog voća. Potrebno je da uzmete komad kore i unutrašnjom stranom istrljate zube i zatim operete zube pastom. Ovaj tretman možete ponavljati i nekoliko puta u toku dana.

Vodica za ispiranje usta od jabukovog sirćeta

Još jedan od načina da efikasno izbelite zube jeste da uništite sve štetne bakterije u usnoj duplji uz pomoć domaće vodice za ispiranje usta na bazi jabukovog sirćeta. Doboljno je da u jednu čašu vode sipate kašičicu sirćeta od jabuke i time isprete usta, a zatim zube operete pastom. Ovo možete ponavljati svakog dana.

18/10/2016, 16:42

Pretraga

baner_300x250
arh
_Edukacija_300x250px
baner-edukacija