Akne otkrivaju opasna oboljenja!

07/09/2017 20:07

Akne otkrivaju opasna oboljenja!

Akne i bubuljice ne pojavljuju se samo u pubertetu. One mogu biti i pokazatelji opasnih oboljenja, u zavisnosti od toga gde se pojavljuju!

Brada

Upućuju na problem sa jajnicima i na druge ginekološke probleme. Ukazuju i na hormonski disbalans, pa bi bilo dobro da u toku onih dana u mesecu osigurate svojoj koži više nege. Dobra ideja je da naparite vaše lice čajem od kamilice.

Obrazi

Akne koje se ovde javljaju znak su problema sa plućima, čemu uzrok mogu biti i alergije ili zagađenost vazduha. Pokušajte da održavate jastučnice i telefon čistim. Uglavnom, sve sa čime vaše lice dolazi u dodir.

Čelo

To znači da verovatno imate problem sa tankim crevom i probavom. Trudite se da jedete više povrća i voća, a mlečne proizvode, pšenicu i orašaste plodove izbacite iz upotrebe.

Nos

Akne na korenu nosa, između očiju, ukazuju na probleme sa jetrom. Smanjite unos alkohola i masne hrane, pijte puno vode i čajeva. Odlični su čaj od korena maslačka ili čička.
One na vrhu nosa su pokazatelj problema sa visokim pritiskom i često srcem. Dobro razmislite o svom načinu ishrane i života. Probajte da se opustite u aktivnostima poput joge ili šetnje.

Savet

Akne bi trebalo tretirati eteričnim uljima, kremama ili tinkturama. Trebalo bi da izbegavate vruća jela i unos tečnosti u toku obroka. Takođe, crna i bela kafa, beli hleb, šećer, alkohol i jako začinjena jela mogu samo da pogoršaju stanje. Umesto toga, u ishranu unesite paradajz, grožđe, pivski kvasac, artičoke, crveni luk, limun i neprerađene žitarice.

Izvor: zena.blic.rs

07/09/2017 20:07

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments