Šta je funazuši?
Povezane objave
Funazuši je vrsta sušija čija prirema traje tri godine.
U pitanju je tradicionalno japansko jelo koje se priprema više od 400 godina.
Komplikovani funazuši
Poznati suši haja-nare, priprema se od različitih vrsta ribe, dok se funazuši sprema samo od ribe iz jezera Biva.
U pripremu ovog jela najbolje se razume Mariko Kitamura. Naime, Mariko pripada 18. generaciji koja vodi porodičnu radnju u gradu Takašima. Zahvaljujući Mariko, održava se zaveštanje i tradicija funazušija.
Foto: Youtube/Printscreen
Pogledajte još:
Zašto je jezivi Tiranosaurus imao tako male ruke?
Grad koji bez automobila savršeno funkcioniše!
Mapa izmišljenih svetova
Najpoznatija jela antičkog sveta
Za manje od deset godina, tigrovi bi mogli da nestanu sa lica Zemlje?
Znate li šta je pareidolija?
Psiholozi kažu da ova rečenica uliva svima poverenje!
Prvi put u istoriji: Erupcija vulkana u Papua Novoj Gvineji
Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*