Šta je funazuši?
Povezane objave
Funazuši je vrsta sušija čija prirema traje tri godine.
U pitanju je tradicionalno japansko jelo koje se priprema više od 400 godina.
Komplikovani funazuši
Poznati suši haja-nare, priprema se od različitih vrsta ribe, dok se funazuši sprema samo od ribe iz jezera Biva.
U pripremu ovog jela najbolje se razume Mariko Kitamura. Naime, Mariko pripada 18. generaciji koja vodi porodičnu radnju u gradu Takašima. Zahvaljujući Mariko, održava se zaveštanje i tradicija funazušija.
Foto: Youtube/Printscreen
Pogledajte još:
Na današnji dan dogodio se Kosovski boj
Kako će svet pamtiti Fidela Kastra?
Avion sa likom Nikole Tesle
Fenomen štok fotografije!
Misteriozni kameni krugovi
Zašto Britanci i Amerikanci nemaju isti naglasak?
Naučne činjenice koje sigurno niste znali
Neverovatni borci: Životinje koje su se vratile sa ivice izumiranja!
Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*