Šta je funazuši?
Povezane objave
Funazuši je vrsta sušija čija prirema traje tri godine.
U pitanju je tradicionalno japansko jelo koje se priprema više od 400 godina.
Komplikovani funazuši
Poznati suši haja-nare, priprema se od različitih vrsta ribe, dok se funazuši sprema samo od ribe iz jezera Biva.
U pripremu ovog jela najbolje se razume Mariko Kitamura. Naime, Mariko pripada 18. generaciji koja vodi porodičnu radnju u gradu Takašima. Zahvaljujući Mariko, održava se zaveštanje i tradicija funazušija.
Foto: Youtube/Printscreen
Pogledajte još:
Alkohol je zdrav - mit ili činjenica?
Super nauka: Kako nastaju rupe u siru i za šta one služe?
Najdepresivniji dan u godini zapravo ne postoji?
Glad uzrokuje nekontrolisanu kupovinu
Iznenađujući benefiti žvakaćih guma
Otkrivene nove vrste dinosaurusa!
Šta se nalazi u čuvenoj Oblasti 51?
Nova aplikacija- spas za roditelje!
Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*