Koja je razlika između američkog i evropskog doručka?

16/07/2018, 12:00

Koja je razlika između američkog i evropskog doručka?

Najvažniji obrok dana je doručak. Međutim, ovaj obrok se razlikuje od nacije do nacije. Pripremaju se i konzumiraju različite namirnice.

Evo kako izgleda doručak na dva kontinenta.

Šta se jede u Americi, a šta u Evropi?

Zašto je razlika u doručku na ova dva kontinenta toliko šokantna?

Naime, švedski doručak izgleda ovako – jaja i namaz od ribe ili povrća, dok na Islandu ljudi započinju dan sa voćem, žitaricama i jogurtom.

Za Špance je karakterističan tost sa maslinovim uljem i paradajzom.

Stručnjaci navode da su ove verzije doručka itekako zdrave i hranljive, dok se u Americi o tome ne vodi računa. Stanovnici SAD-a, doručak tretiraju kao dezert. Njihov doručak se sastoji od velike količine šećera koja u velikoj meri prevazilazi granice dozvoljenog dnevnog unosa.

Američki doručak izgleda ovako: palačinke, voćni – preslatki sirup i tart sa višnjama. Međutim palačinke nisu jedina opcija, čest obrok na američkoj jutarnjoj trpezi su rolnice sa cimetom, ali i žitarice sa mlekom i šećerom.

Doručak je obrok koji je najbitniji i koji bi trebao biti najzdraviji, ali je u Americi najopasniji po zdravlje.

Povezane objave

16/07/2018, 12:00

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.
Sva polja su obavezna*