Problematični učenici – u popravni, roditeljima novčana kazna!

14/12/2016, 09:56

Problematični učenici – u popravni, roditeljima novčana kazna!

Krajnja disciplinska mera prema novom Zakonu o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja za problematične učenike biće slanje u popravni dom.

Cilj je da se u školama iskoreni nasilničko ponašanje, što je postalo posebno važno nakon incidenta gde je učenik ošamario nastavnicu u Tehničkoj školi u Mladenovcu – navodno zbog opklade. Prema najavama ministra prosvete Mladena Šarčevića, ubuduće se napad na profesore neće tretirati kao običan prekršaj – već kao napad na službeni lice.

Osim što će najnedisciplinovaniji učenici biti kažnjeni slanjem u popravni dom, kazne za problematično ponašanje đaka važiće i za roditelje koji će biti novčano kažneni za neprimereno ponašanje i veliki broj izostanaka njihove dece.

14/12/2016, 09:56

4
Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.
Sva polja su obavezna*

3 Komentara
1 Replika
0 Pratioci
 
Najviše reakcija
Najposećenija diskusija
najnoviji najstariji najviše glasova
`21314

Ovo je glupo zbog jednog ucenika da svi ispastaju

majani

Nije glupo, nije ovo prvi put, i vreme je da se stane na put maloletnickom nasilju. Ta deca koja sada prodju nekaznjeno za ovakve stvari, u buducnosti mogu postati ozbiljni prestupnici.

savo

jedino što se to ne odnosi na romsku decu pošto su ona”ugrožena” pa im se sve toleriše od nasilja prema drugoj deci do poklanjanja ocena!

Hurrem

Ovo treba da se odnosi i na vrsnjacko nasilje u skoli a ne samo kad nasrnu na nastavnika !!! Znaci, zastitimo nastavnike a deca neka se poubijaju medjusobno !!!