Problematični učenici – u popravni, roditeljima novčana kazna!

14/12/2016, 09:56

Problematični učenici – u popravni, roditeljima novčana kazna!

Krajnja disciplinska mera prema novom Zakonu o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja za problematične učenike biće slanje u popravni dom.

Cilj je da se u školama iskoreni nasilničko ponašanje, što je postalo posebno važno nakon incidenta gde je učenik ošamario nastavnicu u Tehničkoj školi u Mladenovcu – navodno zbog opklade. Prema najavama ministra prosvete Mladena Šarčevića, ubuduće se napad na profesore neće tretirati kao običan prekršaj – već kao napad na službeni lice.

Osim što će najnedisciplinovaniji učenici biti kažnjeni slanjem u popravni dom, kazne za problematično ponašanje đaka važiće i za roditelje koji će biti novčano kažneni za neprimereno ponašanje i veliki broj izostanaka njihove dece.

14/12/2016, 09:56
 • `21314

  Ovo je glupo zbog jednog ucenika da svi ispastaju

  • majani

   Nije glupo, nije ovo prvi put, i vreme je da se stane na put maloletnickom nasilju. Ta deca koja sada prodju nekaznjeno za ovakve stvari, u buducnosti mogu postati ozbiljni prestupnici.

 • savo

  jedino što se to ne odnosi na romsku decu pošto su ona”ugrožena” pa im se sve toleriše od nasilja prema drugoj deci do poklanjanja ocena!

 • Hurrem

  Ovo treba da se odnosi i na vrsnjacko nasilje u skoli a ne samo kad nasrnu na nastavnika !!! Znaci, zastitimo nastavnike a deca neka se poubijaju medjusobno !!!

Pretraga

_Edukacija_300x250px
baner-edukacija