Kada ne bi trebalo da prihvatimo opciju “ostavi me ulogovanog”?

18/09/2019, 12:00

Kada ne bi trebalo da prihvatimo opciju “ostavi me ulogovanog”?

Opcija “ostavi me ulogovanog” (engl. keep me signed in) je najlakši način da ne moramo da pamtimo šifre. Ali, na žalost, ovo je i najlakši način da budete na udaru hakera.

Ma koliko primamljivo zvučalo da ne moramo svaki put da ukucavamo naše korisničko ime i šifru na kompjuteru, laptopu ili smartfonu, ovo može da nam se obije o glavu, naročito ako koristimo javni WiFi ili javni kompjuter.

U nastavku saznajte gde nikako ne smete da pritisnete ovu opciju.

  1. Većina restorana i kafića danas ima WiFi, ali isto tako, na ovim mestima vrebaju potencijalni hakeri. Ukoliko nema preke potrebe, ne koristite ovaj internet.
  2. Aerodromi su takođe stecište hakera i osoba koji mogu da vam ukradu podatke i da ih posle zloupotrebe. Stoga izbegavajte da koristite otvorene WiFi mreže dok putujete avionom.
  3. Lanci hotela i apartmana imaju takođe svoj internet, ali ovde boravi veliki broj ljudi u isto vreme. Ukoliko zaboravite da se izlogujete, dovodite sebe u opasnost da ostanete bez pristupa društvenim mrežama, mejlovima, pa čak i bez pristupa kreditnoj kartici.
  4. Iako zvuči paranoično, ni radno mesto nije najbezbednije. Stoga ne zaboravite da se, pre odlaska kući, izlogujete iz svih naloga i da obrišete podatke kao što su korisničko ime i šifra.

 

 

 

18/09/2019, 12:00

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.
Sva polja su obavezna*